To wrzuć chociaż sreeny z fitatu, będzie to znacznie bardziej czytelnie. Przy czym jak wrzucasz dania do apki, to nie bazuj na gotowych posiłkach jak np. owsianka (wszak pod tym pojęciem może się kryć nieskończona ilość wariantów), a zawsze wrzucaj pojedyncze produkty. Czyli rozbijają owsiankę na czynniki pierwsze - ile płatków, ile owoców, źródła [...]
Knife - dlatego właśnie moim zdaniem najlepiej kupować możliwe blisko źródła, gdzie to jest produkowane, bo oczywiste, że każdy pośrednik bierze sobie marżę, nawet jeśli tylko ładnie pakuje i przesypuje. Moim zdaniem istnieje duża szansa, że Ostrowia ma możliwości produkowania WPC i stąd ta cena. Tak jak swego czasu Ovopol był tani, ale już np. [...]
[...] gastryczne, gazy itp... Ciekawe ze nikt sie nie czepia serka wiejskiego, że ma wieksze grudki niz kazeina micelarna z odzywki bialkowej, że nikt nie krytykuje twarogu jako zrodla kazeiny, powolujac sie na fakt, ze w Polsce brakuje kasy na laboratorium w którym twaróg byłby produkowany wg najwyzszych standardów... Bo jesli by porownac twaróg ze [...]
Maniek_M Zacznijmy od tego że nie wszystkie składniki (B, T, W) są trawione w żołądku przez kwas solny. Trawienie białek rozpoczyna się w żołądku za pomocą enzymu pepsyny, który dzieli „białka” na „krótsze fragmenty” ( min. polipeptydy).W dwunastnicy dochodzi do dalszego trawienia i [...]
I. Płatki śniadaniowe to raczej syf, zamień na owsiane, które będziesz mógł dać z wodą, a nie z mlekiem. II. Prawie cały posiłek do wymiany, daj źródło białka zwierzęcego i źródło węgli złożonych, np. mięso + chleb razowy. Jogurt lub maślanka tylko naturalne. III. Okej. IV. Pieczywo zamień na razowe/pełnoziarniste. V. Śmietanę wywal, twaróg [...]
[...] dzisiaj wpadl szejk zamiast jedzenia. wszystko rowniez zalezy od poziomu na jakim jestes. bo do pewnego etapu faktycznie nie bedzie wiekszej roznicy co zjesz i z jakiego zrodla, ale gdy chodzi juz o starty tutaj kazdy szcegol ma znaczenie. http://www.sfd.pl/Warto%C5%9Bc_biologiczna_BV_ma_znaczenie-t149832.html jak widac dyskusja trwa od 10 [...]
[...] to 5 posiłków, hehe. otoz NIE, podstawa to odpowiednia ilosc bialka w kazdym posilku czego Ty nie masz kompletnie, WW przed/po treningu i w sniadaniu ale z jakiegos dobrego zrodla a nie platki kukurydziane.. tluszczy brak, warzywa sa - ale na posilku "Podwieczorek : Tu tez jakiś owoc/warzywko" nie urosniesz. w ogole nie widze sensu [...]
[...] juz pisac, bo nie jemy produktow solo, tylko w otoczeniu innych i ładunek glikemiczny sie zmienia. Poza tym spokojnie mozna wszamac nawet te o wyzszym IG np. potreningowo. zrodla ww zlozone są o tyle lepsze, ze są wartosciowe i zdrowe, zawierają blonnik, nie są oczyszczane. na zbilansowanej mozesz zaczac od bialka 2,2g-2,5g, tł 1-1,2g i reszta [...]
[...] juz pisac, bo nie jemy produktow solo, tylko w otoczeniu innych i ładunek glikemiczny sie zmienia. Poza tym spokojnie mozna wszamac nawet te o wyzszym IG np. potreningowo. zrodla ww zlozone są o tyle lepsze, ze są wartosciowe i zdrowe, zawierają blonnik, nie są oczyszczane. na zbilansowanej mozesz zaczac od bialka 2,2g-2,5g, tł 1-1,2g i reszta [...]
chleb tylko razowy Załapałem, doczytałem(ig, mniejsze przetworzenie, itp) jajka na maśle najlepiej Dlaczego, czytam, że najlepiej na smalcu bo ma wysoką temperature smarzenia i dymienia, czytam także, że na oliwie można na niewielkim ogniu i niedługo. takie danie jest ok - ale bez ww jak chcesz dawać ww to bez tł nasyconych Tu nie wiem [...]
[...] W - 55-56% Zapotrzebowanie na bialko - 2,4-2,5 bialka na kilogram masy ciala, przy czym proporcje: Br/Bz = 1/2 gdzie: Br - bialo roslinne, Bz - bialko zwierzece Najbogatrze zrodla bialek pelnowartosciowych: - mleko i jego przetwory - jaja - mieso, ryby, wedliny - soja Na podstawie tych danych mozesz obliczyc sobie dzienne zapotrzebowanie [...]
Najlepiej ściągnij sobie dziennik Vitalmax (znajdziesz na forum) Staraj się białko dawać do każdego posiłku w tej samej ilości, czyli popraw śniadanie. Za dużo jajek wcinasz. Góra dwa żółtka na dzień, samego białka jaj może być więcej. Jako źródło białka dodaj mięso, rybę. Pozbądź się tej szynki!!! Mleko pij 0,5% Węgle jedz tylko do śniadania, [...]
Organizm musi się przystosować do spalania tłuszczy, by mógł zużywać zapasy jakie nagromadził. Co do chudnięcia, to można nazwać to efektem ubocznym rozkładania białek. Do rozłożenia białka potrzeba "dużo" dobrej energii, a organizm nie mogąc zużyć do tego rezerw tłuszczowych, musi użyć innego źródła energii, czyli glukozę. Możliwe, że [...]
[...] + sałata... Zwykle bananów wyjdzie z 5 (takich raczej mniejszych, wiec licze ze 100 gramow wegli), z tych warzyw i sosu pomidorowego to sie uzbiera z kolejne 40g. Jako zrodla tlusczu to glownie migdaly, orzechy wloskie, orzechy brazylijskie. No a w ramach urozmaicenia to wiadmomo, różne inne rzeczy. Tak ostanio jak policzylem kalorie, to... [...]
Problem dotyczy również "zwykłego odchudzania niezaawansowanych ćwiczących" - trzeba się bowiem zgodzić, że dopuszczając do katabolizmu mięśni obniżamy tempo przemiany materii. Obniżając tempo przemiany materii, utrudniamy proces redukcji tłuszczu itd. Po treningu - na pewno białko, tylko jakie i kiedy? A jeśli nie są to aeroby 'przed [...]
Witam "Problem polega na tym, ze mój organizm nie toleruje weglowodanów :] doslownie :) po spozycuy wegli(ziarna,platki,pieczywo,slodycze,owoce)" Jeżeli spożywasz węglowodany z w/w źrodeł i w sposob tak chaotyczny, jak napisałeś, to powiem że się nie dziwie, że organizm zareagował uczuleniem. Jeżeli mowa o alergiach pokarmowych, to [...]
1. Serek wiejski rano, przed treningiem zbędny. Jak masz mało białka, zjedz więcej indyka. A jajek nie lubisz? To bardzo popularne śniadanie. Czemu tylko 1 kromka? Ten posiłek ma być obfity, żeby dać Ci energie do ćwiczenia. 2. Ok, ale raczej bez oliwy. Tyle owoców na redukcji zbędne. 3. Do tego posiłku możesz dać trochę węglowodanów. Staraj się [...]
ja nie chcę tu niewiadomo jakich rad dawać, bo znawca ze mnie żaden, ale swoje powiem. 2k na początek byłoby dobrym wyjściem, skoro teraz masz 1,5k. aha, żółtka to także źródło białka i zdrowych tłuszczy, oraz masy witamin, nie rezygnuj z nich, tym bardziej, że to się finansowo też nie opłaca, w dzienniku korzystaj więc z numerka 69, zamist 68 i [...]
[...] samo bialka co 130g przed obrobka czyli surowego. podobnie do Evvera kiedys ten temat mnie medczyl i meczylem nim wykladowcow na uczelni i powoiem wam ciekawostke , rozne zrodla roznie podaja jedna dla mies po i nne przed , co sie tryczy kasz i makaronow lepiej opierac sie na zroglach trakrujacych produkt na sucho , jednak istnieje wiuele [...]